Българският ски курорт Банско напоследък не излиза от световните класации. През

...
 Българският ски курорт Банско напоследък не излиза от световните класации.
През
Коментари Харесай

Пет интересни факта за най-добрия ски курорт у нас

 Българският ски курорт Банско в последно време не излиза от международните ранглисти.
През ноември предходната година той беше разгласен за най-хубавата бюджетна дестинация за ски туризъм от британската компания за финансови и застрахователни услуги, предопределени за туристи, Post Office Travel Money.

През 2017 година британкото издание Daily Mirror подреди пиринското градче на седмо място в класацията на десетте най-хубави ски курорта в света.

През 2016 година пък Банско попадна в листата на National Geographic на топ 10 дестинации в света за зимен сезон 2016/2017 г. 

Вижте пет забавни обстоятелството за града, сврян в прегръдките на Северна Пирин планина:

Банско е ситуирано на 927 метра надморска височина. Най-високата точка на ски центъра му обаче е на 2560 м. Той предлага 75 км ски трасета на феновете на зимните спортове. Най-дългата от 16-те му писти се простира на 16 км. Ски трасетата са с друго равнище на компликация, като две от тях са черни. Освен занимания в ски центъра, туристите ще открият в Банско и голям брой исторически забележителности. В града са регистрирани над 130 архитектурно-исторически монументи на културата. Най-известните от тях са църквата Света Троица, Веляновата къща, къщата музей „ Никола Вапцаров ” и други. Банско се намира на територията на народен парк Пирин, който предлага невероятни естествени хубости на туристите освен през зимата, само че и през лятото. Разположена на Бъндеришка поляна, през топлия сезон отваря и най-дългата водна пързалка в Европа, разпростряла се на цели 400 метра.В региона на Банско има и минерални извори, което автоматизирано го трансформират и в спа дестинация. Повечето от хотелите в градчето разполагат с басейни и спа центрове, а в комбиниране с едно от най-модерните голф стадиони у нас и годишния джаз фестивал, както и с множеството трасета за планиско колоездене, Банско е чудесно място за отмора за друг вид туристи.
А това, което несъмнено не трябва да пренебрегвате, е локалната кухня. Тя изобилства от деликатеси, присъщи единствено за тази част на България, като да вземем за пример прословутия бански дъртак, чомлек, бански шиш, саче, капама и други. През последните години Банско се радва и на многолюден заможен пазар, на който все по-често покупки се правят от българи. Ето парцелите, които биха привлекли вниманието на всеки, търсещ си ваканционен дом: 
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР